← Home

Sleutelwand

Context

Vastgoedkantoren krijgen van de eigenaar sleutels voor de duur van de opdracht. Die gebruiken ze dan wanneer ze foto’s maken, bezoeken doen of attesten laten opmaken.

Als er geen duidelijk systeem is voor het beheer van die sleutels, gaan er vroeg of laat verloren.

Een typisch overvol kastje om sleutels te organiseren

Overzicht

De kastjes die typisch gebruikt worden om een hoop sleutels bij te houden, zijn klein. Daarin beginnen zoeken is allesbehalve snel. Ik adviseerde hen een stuk muur voorzien.

Geen gekribbel

Weinig plaats in een klein kastje. Dus kleine sleutelhangers met kleine papiertjes. Daarop wordt dan met klassiek doktersgeschrift een adres geschreven.

Doordat ze met een wand meer plaats hadden, konden ze over­scha­kel­en op iets grotere sleu­tel­hang­ers. Combineer dat met een simpel la­bel­print­ertje, en je vindt de juiste sleutel in enkele seconden.

De nieuwe wand met sleutels bij Berth Immo

Opvolging

Er is nog een probleem bij het be­he­ren van zo’n hoeveelheid sleutels: werknemers of externen moeten die soms meenemen. Soms vergeten die ze terug te zetten. Daarvoor werden er kaartjes gemaakt, zodat op elk mo­ment zekerheid is over waar een sleutel is.

Bonus

Door de mooie structuur, kaartjes in het typische Berth-rood en sleu­tel­hang­ers in de vorm van een huis, voegen ze een fris en opvallend element toe aan hun kantoor.

De kaartjes en sleutelhanger die gebruikt worden voor opvolging

Meer recent werk